till Startsidan
 
 
 
FILM
 
MODERATOR
FÖRELÄSNINGAR
 
SCEN
 
RADIO
 
NORTH COUNTRY
 
 
       
  ANDREJS LÄNGTAN    
       
 

Föreställningen bygger på Barbro Lindgrens bok med samma namn.
 

Andrej letar efter sin mamma, de säger att hon har gått bort men de säger inte vart hon har gått. Han har ropat, mamma, på många gator och många tanter har stuckit ut sina huvudena ur fönstren. Men ingen är Andrejs mamma. Hur mycket han än ropar så kommer hon inte. I stället kommer det två tanter och tar honom till ett stort hus fullt med barn, ingenstans finns mammor och pappor. Där finns det bara tanter.

På kvällen när Andrej försöker att somna, i den stora salen med sängar på rad, känner han en hand mot sin kind och hör en röst i mörkret, det är Vova. Andrej berättar om sin längtan efter sin mamma. Vova, han vet inte vad längtan är, bara att den ibland kan göra ont. De bestämmer sig för att ge sig ut på Sankt Petersburgs gator för att leta efter Andrejs mamma. Sara Arnia framför den starka berättelsen om två barns längtan som varvas med musik från Balkan med sång på jiddisch, ryska och tyska. Musiken har en enträgen puls som går mellan melankoli till stor glädje. Andrejs längtan är en blandning av verklighet och dröm som manar både till skratt och eftertanke. En berättelse som skapar förståelse för barns olika uppväxtvillkor i världen. Ingela Lekfalk har gett regi till Barbro Lindgrens bok Andrejs längtan som är lika aktuell i dag som för tjugo år sedan.

MEDVERKANDE

Sara Arnia, berättare
Sanna Elmegren, sång
Lars Paulin, kontrabas
Anders Hällström, fiol
Görel Särs, dragspel
Ingela Lekfalk, regi och manus fritt efter Barbro Lindgrens bok - Andrejs Längtan.


       
KONTAKT • Faktureringsadress: Furugatan 1, 972 42 Luleå  • org.nr 556291-0991 •  Ingela Lekfalk 070-519 65 85 • ingela@nuota.se